Malzemeler :
4 yumurta
1 su b. toz şeker
125 gr. Tereyağı
2 çorba k. kakao
1 su b. süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Sosu için:
1,5 su b. süt
1 su b. toz şeker
100 gr. Çikolata
1 çorba k. kakao
Üzeri için:
hindistan cevizi
Hazırlanışı :
125
gr.tereyağını eritin.Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1
su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Daha sonra üzerine 2
çorba kaşığı kakao ve 1 su bardağı süt ilave edin ve karıştırın.Üzerine
eritilmiş tereyağı ilave edin.Üzerine 1 paket kabartma toz ve 1 paket
vanilya ilave edin.Daha sonra üzerine 7 çorba kaşığı un ilave edin ve
tekrar karıştırın.Fırın kabına yağlı kağıt yerleştirin.Üzerine kek
karışımını dökün.önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.
Sosu
için bir tencereye 1.5 su b.süt ilave edin Üzerine 1 su bardağı toz
şeker,100 gr.bitter çikolata ve 1 çorba kaşığı kakao ilave edip sosu
kaynatın.Pişen keki fırın kabında çıkartın.Altındaki yağlı kağıdı
çıkartın.Tekrar fırın kabına keki alın.Daha sonra keki dilimlere
kesin.Dilimlere kestikten sonra kekin üzerine sosu dökün..Islak kekin
üzerine hindistan cevizi serpin servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder