17 Ekim 2013 Perşembe

SAKARCA KIZARTMASI

{#emotions_dlg.cheesy}


 SAKARCA KIZARTMASI
  Sakarca, soğangillerden, çoğunlukla Ordu ve Giresun yöresinde bulunan,topraktan çıkarılması,toplanması çok zahmetli , doğanın bize armağanı bir bitki. Kiş ve bahar zamanında toplanır tam olarak şu anda bulunuyor banada ordudan geldi
Malzemeler
  • 3 bağ yani demet sakarca
  • 3 yumurta
  • 1tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 fincan fırınlanmış mısır unu
  • tuz
  • arzuya göre  biraz tere yağ ben yarım çay bardağı sıvı yağ kullandım.
  • Yapılışı
Sakarcaları iyice yıkayıp dış tabakalarını soyarak ayıklayın. (taze soğan gibi)
Bol suda tepeleri yumuşayıncaya dek haşlayıp süzün.Yumurtaları çırptıktan sonra süzülmüş sakarcaları biraz avucunuzda sıkın . Bütün  malzeneyi katıp iyice harmanlayın. Tuzun ekleyin.


Tereyağı kızdırılmış tavada çevirerek alt üst  kızartın kızartın.Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder