Sakarca,
soğangillerden, çoğunlukla Ordu ve Giresun yöresinde bulunan,topraktan
çıkarılması,toplanması çok zahmetli , doğanın bize armağanı bir bitki.
Kiş ve bahar zamanında toplanır tam olarak şu anda bulunuyor banada
ordudan geldi
Malzemeler
Sakarcaları iyice yıkayıp dış tabakalarını soyarak ayıklayın. (taze soğan gibi)
Bol suda tepeleri yumuşayıncaya dek haşlayıp süzün.Yumurtaları çırptıktan sonra süzülmüş sakarcaları biraz avucunuzda sıkın . Bütün malzeneyi katıp iyice harmanlayın. Tuzun ekleyin.
Tereyağı kızdırılmış tavada çevirerek alt üst kızartın kızartın.Afiyet Olsun…
Malzemeler
- 3 bağ yani demet sakarca
- 3 yumurta
- 1tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 fincan fırınlanmış mısır unu
- tuz
- arzuya göre biraz tere yağ ben yarım çay bardağı sıvı yağ kullandım.
- Yapılışı
Bol suda tepeleri yumuşayıncaya dek haşlayıp süzün.Yumurtaları çırptıktan sonra süzülmüş sakarcaları biraz avucunuzda sıkın . Bütün malzeneyi katıp iyice harmanlayın. Tuzun ekleyin.
Tereyağı kızdırılmış tavada çevirerek alt üst kızartın kızartın.Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder