17 Ekim 2013 Perşembe

KAKOOLU ISLAK KURABİYE;



KAKOOLU ISLAK KURABİYE;
MALZEMELER;
  • 1 Paket (25 gr.)
  • 1/2 Paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Cay Bardağı sıvıyağ
  • 1 Cay Bardağı şeker
  • Aldigi Kadar Un  3 su bardağı kadar
  • Çekilmis Antep Fıstığ veya hindistan cevizi
    ŞURUBU İÇİN: 3 Çay Bardağı şeker
3 Çay Bardağı su
         YAPILISI;
Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pisirin. kıvamlaşan surubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin.     Hamuru yapmak için tüm malzemeyi karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. Istediginiz büyüklükta  toplar yapıp, üzerine hafifce bastırarak, yağlanmış  firin tepsisine dizip, 200 derecede üzeri catlayana kadar pisirin. Sicak kurabiyeleri, soguk surubun icine, hizlica batirip, çıkartın ve servis tabağına alıp, hindistan cevizi veya antep fıstığıyla süsledikten sonra, bir gece dinlendikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder