MALZEMELER;
- 1 Paket (25 gr.)
- 1/2 Paket oda sıcaklığında margarin
- 1 Yumurta
- 1 Paket Kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 1 Cay Bardağı sıvıyağ
- 1 Cay Bardağı şeker
- Aldigi Kadar Un 3 su bardağı kadar
- Çekilmis Antep Fıstığ veya hindistan cevizi
ŞURUBU İÇİN: 3 Çay Bardağı şeker
3 Çay Bardağı su
3 Çay Bardağı su
YAPILISI;
Şurup
malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pisirin. kıvamlaşan surubunuzu
iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında
bekletin. Hamuru yapmak için tüm malzemeyi karıştırıp, aldığı kadar
unla yumuşak bir hamur elde edin. Istediginiz büyüklükta toplar yapıp,
üzerine hafifce bastırarak, yağlanmış firin tepsisine dizip, 200
derecede üzeri catlayana kadar pisirin. Sicak kurabiyeleri, soguk
surubun icine, hizlica batirip, çıkartın ve servis tabağına alıp,
hindistan cevizi veya antep fıstığıyla süsledikten sonra, bir gece
dinlendikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder