17 Ekim 2013 Perşembe

PATLICAN DİZME








 PATLICAN DİZME

MALZEMELER
1 kg patlıcan
Yarım kilo kıyma
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 dilim ıslatılıp ufalanmış bayat ekmek
Bir tutam maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
sıvıyağ tuz karabiber
5 tane sivri biber kimyon
HAZIRLANMASI

 rendelenmiş soğan, ekmek içi, küçük doğranmış sarımsak ve maydanozu iyice yoğurun. Kıymayı, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edin. Malzemeler iyice karıştıktan sonra cevizden biraz küçük parçalar halinde alıp yuvarlayarak küçük toplar hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri bir tabağa alıp buzdolabında 15 dk dinlendirin.
 patlıcanları yuvarlak dilimleyin.borcama boşluk kalmayacak şekilde bir patlıcan bir köfte dizin ve fırına sürüp biraz pişirin.Fırından çıkarıp
1 bardak sıcak suyun içinde 1 çorba kaşığı salçayı ezin 1 domates rendeleyin dilerseniz içine yarım tatlı kaşığı kekikte ilave edebilirsiniz. Sosu patlıcanların üzerinde gezdirin.Üzerine yuvarlak dilimlediğiniz domatesleri ve biberleri dizin

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder