PATLICAN DİZME
MALZEMELER
MALZEMELER
1 kg patlıcan
Yarım kilo kıyma
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 dilim ıslatılıp ufalanmış bayat ekmek
Bir tutam maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
sıvıyağ tuz karabiber
5 tane sivri biber kimyon
HAZIRLANMASI
rendelenmiş
soğan, ekmek içi, küçük doğranmış sarımsak ve maydanozu iyice yoğurun.
Kıymayı, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edin. Malzemeler
iyice karıştıktan sonra cevizden biraz küçük parçalar halinde alıp
yuvarlayarak küçük toplar hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri bir
tabağa alıp buzdolabında 15 dk dinlendirin.
patlıcanları
yuvarlak dilimleyin.borcama boşluk kalmayacak şekilde bir patlıcan bir
köfte dizin ve fırına sürüp biraz pişirin.Fırından çıkarıp
1
bardak sıcak suyun içinde 1 çorba kaşığı salçayı ezin 1 domates
rendeleyin dilerseniz içine yarım tatlı kaşığı kekikte ilave
edebilirsiniz. Sosu patlıcanların üzerinde gezdirin.Üzerine yuvarlak
dilimlediğiniz domatesleri ve biberleri dizin
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder