17 Ekim 2013 Perşembe

ETLİ NOHUT YEMEĞİ



ETLİ NOHUT YEMEĞİ


300 gr kuşbası et 
1 kase Nohut
1 adet Kuru Soğan,
1 tane küçük havuç,
1 yemek kasığı Salça
2 yemek kasığı tereyag,
tuz,  ve pul biber


YAPILIŞI

Nohutu bir gece önceden bol su ile ıslatın.Nohutları bıraz haşlayın. Soğanları küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin.  Etleri ilave edip  kavurun havuç salçayla beraber etlerin içine koyup kavurun. haşladığımız  nohutları ekleyip biraz  kavurun. Karıştırarak tuz ve üzerine çıkacak kadar suyunu koyup düdüklü tencerede 20 dakika pişirin.  sıcak olarak pirinç pilavı ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder