- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- yarım paket kabartma tozu
- 1 tutamtuz
- yarım kahve fincanı sirke
- Aldığı kadar un
- İçi için ceviz
Üzerine:
- 1 paket margarin yada tereyağı
Açmak için:
- Nişasta
Şerbeti:
- 7 bardak su
- 7 bardak şeker
- yarım limon suyu
Süslemek için:
- Kıyılmış antep fıstığı
Hazırlanışı:
Genis
bir kapta tüm malzemeyi yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde
bezelere ayirin. Bezeleri küçük bir tabak büyüklügünde açin. Hamurlari
10 kat olacak şekilde aralarina nisasta serperek üst üste dizin. Bir
oklava yardimiyla ince yufkalar açin.
Açtiginiz yufkalarin her birini 10 cm'lik kareler halinde kesin. İçine cevizli harcı koyun
Hamurlari
muska seklinde kapattiktan sonra tepsiye dizin. Margarin yada
tereyagini eritin. Eritilmis yağı hamurun dökün. . Önceden isitilmis
firinda 25-30 dakika pisirin.
Ayrı
bir kapta serbeti kaynatm. Serbeti sicak tatlının üzerine dökün.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.Üzerini kıyılmış antep fıstığı
ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder