17 Ekim 2013 Perşembe

ŞÖBYET


 
 ŞÖBYET
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 tutamtuz
  • yarım kahve fincanı sirke 
  • Aldığı kadar un
  •  İçi için ceviz

Üzerine:
  • 1 paket margarin yada tereyağı

Açmak için:
  • Nişasta

Şerbeti:
  • 7 bardak su
  • 7 bardak şeker
  • yarım limon suyu

Süslemek için:
  • Kıyılmış antep fıstığı

Hazırlanışı: 
Genis bir kapta tüm malzemeyi yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayirin. Bezeleri  küçük bir tabak büyüklügünde açin. Hamurlari 10 kat olacak şekilde aralarina nisasta serperek üst üste dizin. Bir oklava yardimiyla ince yufkalar açin. 
Açtiginiz yufkalarin her birini 10 cm'lik kareler halinde kesin. İçine cevizli harcı koyun
Hamurlari muska seklinde kapattiktan sonra tepsiye dizin. Margarin yada tereyagini eritin. Eritilmis yağı hamurun dökün. . Önceden isitilmis  firinda  25-30 dakika pisirin. 
Ayrı bir kapta serbeti  kaynatm.  Serbeti sicak tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.Üzerini kıyılmış antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder